RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Найманці "Вагнера" готують провокації в Білорусі під виглядом ЗСУ: з'явилось попередження

Найманці ПВК "Ліга", яке входить до складу ПВК "Вагнер" прибули на кордон з Білорусі Україною, куди перекидаються російські танки. Як попередило місцеве підпілля, вони готують провокації.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що найманці розділені на дві групи (80-90 осіб) й прибули в район села Крупейкі (Лоєвський район, Гомельська область). Вони мають легкоброньовану техніку і тентовані вантажні автомобілі. Крім того, групи посилені інженерними підрозділами.

Водночас Білорусь запровадила тимчасове обмеження на в’їзд та вхід у межах прикордонної смуги Лоєвського району.

Один зі сценаріїв провокації - обстріл території Білорусі нібито ЗСУ. Йдеться саме про тих найманців, які прибули до Білорусі 20 вересня. Тоді на територію білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс", де розміщувались найманці, доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області.

Читайте також: Цього мало для наступу: нові дані про російські танки біля північних кордонів України

Як зауважили у ЦНС, "ГардСервіс" - перше подібне підприємство в Білорусі й було створене спеціальним указом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

Як розповідав "Апостроф", на 22 грудня у Тюменській області заплановано заходи щодо підписання Договору "про возз'єднання Республіки Білорусь та Російської Федерації до однієї держави".