RU  UA

​Росіяни проковтнуть ще багато цинкових гробів: військовий спрогнозував кінець війни в Україні

За оптимістичним сценарієм війна в Україні може закінчитися вже навесні або на початку літа. Але в росії залишається ще багато гарматного м'яса, яке російська влада буде кидати у наступ.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив екскомандир взводу "Айдар" Євген Дикий.

"В мене є певні оптимістичні сподівання, що ми закінчимо цю війну десь навесні чи на початку літа, але це оптимістичний сценарій, на жаль, може бути і значно довше. Якщо українці здивували всіх своєю здатністю до активного опору, то росія дивує своєю здатністю до пасивної покори. От росіяни проковтнули провал "спецоперації" та її перехід у повномасштабну війну. Росіяни проковтнули провал повномасштабної війни регулярною армією та перехід до тотальної мобілізації. Тому вони проковтнуть ще багато цинкових гробів, вони проковтнуть ще хвилю мобілізації", – сказав він.

Щодо можливого повторного потужного наступу росії на Україну, військовий вважає, що все залежатиме від матеріального постачання російської армії.

"У них є єдиний ресурс, але якого дуже багато, це слухняне м'ясо. Інша річ, що для цього м'яса вже зараз не вистачає у що його вдягти, на що його посадити, щоб воно їхало, чим його озброїти, крім ржавих "калашнікових", от з оцим в них проблеми. І все залежить саме від матеріального постачання, чи зможуть вони організувати новий весняний напад, чи ні. Але ресурс гарматного м'яса в них ще є, і оскільки вони його не економлять, то, на жаль, це може ще бути одна-дві хвилі", – вважає Дикий.

Як повідомляв "Апостроф", Кремль готується до нового наступу на Україну, який може відбутися в найближчі місяці. Про це свідчить низка факторів.