RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Без мита та ПДВ: завезти генератор з-за кордону можна буде за доступною ціною

У листопаді в Україні скасували податки на ввезення генераторів та акумуляторів з-за кордону, а доставляти їх без мита та ПДВ можна буде за допомогою "Укрпошти".

Про це повідомляє пресслужба компанії .

Зазначається, що про співпрацю уже домовилися із Латвією – понад 600 поштових відділень цієї країни (Latvijas Pasts) готові приймати товари критичного імпорту уже в грудні, при цьому доставка ставитиме близько 25 EUR.

Читайте також: Як правильно обрати та використовувати генератор: головні правила для новачків

У пресслужбі наголосили, що перелік країн буде поступово розширюватися і у кожному випадку ціну на свої послуги будуть встановлюватися індивідуально. Розмитнення таких відправлень в Україні буде відбуватись без оформлення вантажно-митної декларації.

Відправник у свою чергу повинен буде вказати УКТЗЕД: якщо одержувач в Україні - фізична особа, достатньо 6-значного коду товару. Для одержувачів юридичних осіб потрібно вказати 10-значний код товару. Це необхідно для ідентифікації товару та заходів контролю, які застосовуються до нього.

Зазначається, що до перевезення допускаються зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink.

Раніше ми писали, чи можуть оштрафувати за використання генератора.