RU  UA

Ми готуємося: в ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

На білорусько-українському кордоні прикордонники та військові ЗСУ продовжують готуватися до можливих провокацій з боку ворога та ймовірного наступу з боку Білорусі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"На даний момент ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, але не варто виключати, що з цього напрямку може відбутися вторгнення, або ж якісь провокації. Росія продовжує свої загарбницькі плани по захопленню нашої країни, використовує для цього, зокрема, і територію Білорусі, звідки 24 лютого заходили колони російської техніки. Власне, росія робить все можливе для того, що Білорусь також відкрито долучилася до війни та нарощує угрупування військ "союзної держави". І нам не можна виключати, що ворог вдасться до якихось провокацій з метою звинуватити Україну в агресії проти території Білорусі", – повідомив він.

Саме тому Україна повністю укріплює кордони від Волині до Чернігівської області. Також Демченко спростував інформацію про накопичення військової техніки та особового складу біля кордонів.

"Поряд з кордоном ми не відмічаємо переміщення техніки або її скупчення, а також збільшення особового складу. Але Білорусь з росією спільно нагнітають ситуацію на цьому напрямку, тим самим стримуючи певні сили України, не дозволяючи їх перекинути на більш загрозливі напрямки. Поки ми не відмічаємо потужного угрупування, яке може здійснити вторгнення на територію України, але поступово ці кроки ними здійснюються. Але лише та сторона може розуміти та розглядати питання наступу на Україну та коли це відбудеться. Ми маємо бути готовими до того, що буде повторний наступ з території Білорусі", – заявив Демченко.

Як повідомляв "Апостроф", 20 грудня з'явилася інформація про перекидання російської військової техніки, яку раніше було доставлено на полігони разом із мобілізованими РФ, на південь Білорусі, ближче до кордону з Україною - цієї кількості недостатньо для здійснення наступальних дій на сусідню країну.