RU  UA

Нова формула для Заходу: генерал розповів про перелом у війні

Україна переходить до нового етапу війни, переводячи російську армію до стану оборони та готуючись до контрнаступальних дій по звільненню окупованих територій.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив генерал-лейтенант української армії, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко

"Це дуже важлива стратегічна оцінка ситуації, яка відбувається, оцінка етапності війни. Тобто від війни, де ми проводили стратегічну наступальну операцію і мали свої два етапи: перший – на півночі України, а другий – оборонна операція на півдні та на сході, ми готуємося до того, щоби завершити цю фазу та перевести противника до оборонного стану. А крім того, при наявності резерву, особового складу та сучасної техніки, перейти до контрнаступальних дій на сході по звільненню наших територій", – пояснює генерал.

Тепер же, як вважає Романенко, західним партнерам варто збільшити допомогу та перейти від рівня підтримки, "щоб Україна не програла" до того, "що Україна має перемогти".

"Справа за тим, що Україні має бути надана наступальна зброя, має бути більше броньованих машин, танків, ударної авіації, артилерійський систем, високоточних снарядів на велику дальність та перехід до ракет більшої дальності, тобто РСЗВ HIMARS та MLRS. Нам потрібно більше саме такої зброї і ми зможемо виконати завдання по звільненню наших територій", – сказав він.

Як писав "Апостроф", після візиту до США Володимир Зеленський повідомив, що повертається додому із прекрасними новинами – з'явилося чітке розуміння, як будуть посилені оборонні спроможності України протягом найближчих місяців.