RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Почати рік з економії: три лайфхаки без шкоди для бюджету

У наступному році інфляція в Україні продовжиться і українцям варто бути готовими до 28% зростання цін. Враховуючи те, що прибутки багатьох під час повномасштабної війни скоротилися, вкрай актуальною стає економія.

"Апостроф" розповідає, як почати заощаджувати без шкоди для себе.

Поетапне нарощування заощаджень

Метод розрахований на 52 тижні (рік) і передбачає, що наступного тижня потрібно заощадити більше грошей, ніж попереднього. Почати можна з 50 гривень, а наступного тижня відкласти вже 100 і так далі. У цьому випадку до кінця року накопичиться пристойна сума. Цей метод можна застосовувати не щонеділі, а помісячно, збільшивши суму.

Економія на покупках

Принцип методу полягає в тому, щоб відкладати певний відсоток від кожної покупки, яку ви робите. Наприклад 10% від кожної купленої речі – якщо футболка коштує 300 гривень, відкласти потрібно 30. Таким чином, за рік накопичиться якась сума. Відкладати можна або з кожної покупки або тільки з тих, що перевищують певну суму.

Читайте також: За електроенергію можна платити вдвічі менше: українцям нагадали про "лайфхак"

Економія на шкідливих звичках

Суть у тому, щоб відкладати певну суму з кожної шкідливої звички – запізнення на роботу, пропуск спортивної зали тощо. За кожен такий вчинок можна "штрафувати" себе на обрану суму – 10, 30 чи навіть 50 гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав про таємниці банківських карток, які потрібно знати всім.