RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Пакетів не вистачить: окупанти чекають наступу ЗСУ на Крим

Українські воїни не дають російським окупантам просунутися в районі Бахмута, а на Луганщині біля Кремінної активізувалися бої. В окупованому Криму та на захопленій частині Херсонської області росіяни посилюють заходи безпеки, чекаючи на ЗСУ.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступальні дії ЗСУ на заході Луганської та сході Харківської областей

22 грудня росіяни продовжували контратаки, щоб відновити втрачені позиції на лінії Сватово – Кремінна. ВСУ продовжили контрнаступальні операції в районі Кремінної. Як писали російські військові блогери, українські сили вели розвідку боєм і промацували позиції військ РФ, а також вели штурм у напрямку Кремінної.

Ситуація на Донбасі

Росіяни продовжували наступ у районі Бахмута, українські сили їх відбивають. Тривають бої на південний схід від Соледара.

За даними представника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, російські війська не проводили операцій із рішучого прориву українських позицій у Бахмуті, а ЗСУ відбивали російські штурмові групи, які проривалися на околицю міста.

22 грудня російські війська продовжували наступати в районі Авдіївка – Донецьк. За повідомленням Генштабу ЗСУ, українські війська відбили атаки військ РФ за 27 км на південний захід від Авдіївки в районі Красногорівки, Невельського та Мар'їнки.

Читайте також: Попереду ключовий етап війни: Данілов розповів, коли ЗСУ будуть у Криму, Луганську та Донецьку

Ситуація на Півдні

За повідомленнями російських офіційних осіб, окупанти РФ посилюють заходи безпеки у захоплених лівобережній частині Херсонської області та Криму, побоюючись контрнаступальних операцій ЗСУ. Керівник Херсонської окупаційної "обласної адміністрації" Володимир Сальдо заявив, що в окупованій частині області проводиться інтенсивна протидиверсійна операція протидії українським диверсійним групам, які намагаються форсувати Дніпро або Дніпро-Бузький лиман на лівий берег.

Голова окупаційного управління Криму Сергій Аксьонов підвищив рівень "терористичної" загрози у шести районах захопленого українського півострова, розташованих уздовж сухопутних комунікацій РФ: Армянськ, Джанкой та Джанкойський район, Керч, Красноперекопськ та Красноперекопський район, Ленінський район.

Окупанти продовжували бити по українських позиціях та цивільній інфраструктурі у правобережній Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Українські сили продовжували атакувати російську логістику на окупованих південних територіях. У Генштабі ЗСУ повідомили про завдання удару по вузлу зосередження російської живої сили в районі Миколаївки Скадовського району (60 км на південний схід від Херсона), внаслідок чого було поранено до 140 російських військовослужбовців та знищено 8 вантажівок з боєприпасами.

Як повідомляв "Апостроф", військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула розповів про два шляхи закінчення війни.