RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

Спроби наступу ворога та загроза масованого удару по Україні: головне зі зведення Генштабу

Триває 303-й день героїчного опору українського народу російським окупантам – противник продовжує завдавати ударів по території нашої країни, але водночас зазнає й тяжких втрат. Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій у Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах. На Куп'янському – намагається покращити тактичне становище. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – обороняється.

Читайте також: Є 100 тисяч! Генштаб оприлюднив статистику втрат ворога

Противник планує розгорнути на території Білорусі військовий шпиталь. На Слобожанському напрямку з танків та мінометів було обстріляно 15 населених пунктів. Серед них - Гоптівка, Кудіївка, Красне, Зелене, Гатище, Вовчанськ, Варварівка, Зибине, Дворічна та Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони чотирнадцяти населених пунктів. Зокрема це - Вишневе, Іванівка, Западне, Куп'янськ і Синьківка на Харківщині та Кислівка, Ягідне, Котлярівка, Куземівка і Коломийчиха Луганської області.

На Лиманському напрямку окупанти знову завдали вогневого ураження по районах Макіївки, Площанки, Червонопопівки та Діброви на Луганщині.

На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони 14 населених пунктів. Серед них – Вишневе, Іванівка, Західне, Куп'янськ та Синьківка на Харківщині, Кислівка, Ягідне, Котлярівка, Куземівка та Коломийчиха Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони 22 населених пунктів. Серед них – Білогорівка, Яківлівка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Залізне та Веселе Донецької області.

На Авдіївському напрямку від ворожого вогню постраждали Водяне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку противник здійснив обстріли з танків та артилерії по районах Парасковіївки, Вугледара, Золотої Ниви та Великої Новосілки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обстріляли населені пункти Залізничне, Чарівне, Оріхів, Магдалинівка і Кам’янське Запорізької області, Республіканець, Дніпровське, Янтарне, Білозерка і Станіслав на Херсонщині, а також саме місто Херсон.

З метою посилення адміністративно-поліцейських заходів на тимчасово зайнятій території Запорізької області, до міста Бердянськ прибули близько 500 військовослужбовців зі складу Росгвардії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російським окупантам не вистачить чорних пакетів, коли ЗСУ почнуть відвойовувати Крим.