RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Втрат немає? Розвідка повідомила про знищення половини боєздатної армії РФ

Окупаційно-терористичне військо Росії не витримало опору від Збройних Сил України і втратило понад 50% боєздатності своїх сухопутних підрозділів, а також зусиллями українських військових Чорноморський флот РФ перетворився на "флотилію берегової оборони".

Про це заявив глава Міноборони Великої Британії Бен Воллес.

За його словами, країні-терористці Росії не вдалося досягти стратегічних цілей у повномасштабній війні проти України впродовж 300 днів. Натомість вона втратила понад 100 тисяч російських окупантів убитими, пораненими й тими, хто дезертував з поля бою.

Читайте також: Україна отримає новий пакет військової допомоги від Великої Британії: що відомо

"Концепція російської батальйонної тактичної групи, яка вже десять років пишається своєю військовою доктриною, не витримує українського опору. Боєздатність розгорнутих сухопутних військ Росії знизилася більш ніж на 50%", - сказав Воллес.

До того ж не краще йдуть справи у найманців-вагнерівців, які теж втратили значну кількість особового складу.

"Міжнародні санкції, зокрема незалежні санкції Великобританії, завдали шкоди оборонній промисловості Кремля. У Росії закінчуються запаси, і вона витратила більшу частину своїх балістичних ракет малої дальності SS-26 "Іскандер"", - додав очільник Міноборони Великої Британії.

Також він зазначив, що одна з причини постійних поразок російських окупантів на полі бою - нездатність Кремля мобілізувати рекрутів і техніку.

"На піку свого наступу у березні Росія окупувала близько 27% української землі. З того часу Україна звільнила близько 54% території, захопленої з лютого. Зараз Росія контролює близько 18% міжнародно визнаних територій України", - наголосив міністр оборони.

Водночас Бен Воллес вважає, що повномасштабна російсько-українська війна нагадує Першу світову, оскільки російські окупанти не просуваються завдяки вогневій потужності ЗСУ, а ще внаслідок своєї неефективної логістики й некваліфікованих кадрів.

Тим час, щобільше росіяни перебувають на українській землі, то більше з'являється повідомлень про воєнні злочини з боку окупаційно-терористичного війська РФ: заяви про зґвалтування, неправомірні затримання, тортури, вбивства, .

"Якщо Кремль наполягає на своєму нехтуванні правами людини та Женевськими конвенціями, ми повинні наполягати на праві України на самооборону та захист цивільних осіб", - наголосив Воллес.

Раніше "Апостроф" повідмляв про перші результати візиту президента України Володимира Зеленського до американського колеги Джо Байдена. США виділять значну суму на допомогу ЗСУ та Україні.