RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В областях діятимуть ліміти: "Укренерго" відзвітувало про стан постачання електроенергії

В енергосистемі України станом на 23 грудня зменшився дефіцит потужності завдяки тому, що один із енергоблоків вивели на номінальну потужність, а також працюють усі види генерації електроенергії.

Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

Попри зменшення дефіциту, він все ж досі залишається значним через велику кількість пошкоджених і зруйнованих об'єктів генерації та передачі електроенергії.

Читайте також: Обстріли будуть не страшні? Енергосистему України відновлюють по-новому

Зараз в енергосистемі зберігаються обмеження в передачі електрики, спричинені російськими терористичними атаками на магістральні мережі.

"У зв’язку з чим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень", - пояснили в "Укренерго".

Крім масованих ракетних ударів, російські окупанти продовжують атакувати електромережі у прифронтових районах сходу й півдня країни.

"Аварійно-відновлювальні роботи будуть розпочаті відразу після дозволу військових. Ремонти на об’єктах енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, але отримані пошкодження складні та масштабні, тому їх відновлення вимагає значного часу", - додали в пресслужбі.

Водночас енергетики й оператори систем розподілу роблять усе, аби покращити ситуацію з електроенергією в Україні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як правильно вмикати електроприлади після тривалої відсутності електрики, щоб вони не згоріли.