RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.90
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  39.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

Всі новини

В очікуванні світла: як правильно вмикати прилади, щоб вони не псувались

16 грудня російська армія завдала чергового масованого ракетного удару по Україні - ППО збила 60 із 76 запущених Росією по нашій країні ракет. Однак є пошкодження енергетичної інфраструктури, виник дефіцит електроенергії - коли світло дадуть важливо грамотно підключати електроприлади, щоб вони не погоріли.

Як правильно "повертати" електричні прилади в мережу, нагадали у Мінреінтеграції.

Після відключень електропостачання, коли світло нарешті дали, треба розподілити навантаження - вмикати електричні прилади по черзі та поступово вводити нові елементи. Це пов'язано з тим, що кожен з них "тягне" певну потужність для запуску. Одночасне ввімкнення загрожує перевантаженням мережі та повторним відключенням світла.

Читайте також: Втрата понад 50% споживання: "Укренерго" оголосило режим надзвичайної ситуації

Як правильно поводитись з електроприладами до та після відновлення електрики:

  • Якщо електрику вимкнули, витягніть з розетки енергомісткі прилади (пральні машини, чайники, бойлери, електроплити). Також вимкніть світло.
  • Коли електропостачання відновлять, не вмикайте одночасно всі прилади. Користуйтеся ними почергово.
  • Якщо ваша техніка має таймери відключення – запрограмуйте їх на роботу у нічний час з 00:00 до 06:00.
  • Не вмикайте електродвигуни та помпові станції одразу. Варто під’єднати їх до мережі не раніше, ніж через 20 хвилин, бо вони мають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час пуску.

Як повідомляв "Апостроф", після ракетного обстрілу росіянами критичної інфраструктури України 16 грудня, "Укренерго" оголосило режим надзвичайної ситуації - що це означає, пояснив директор "Центру досліджень енергетики" Олександр Харченко.