RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як замовити і скільки коштує в Україні інтернет від Starlink: покрокова інструкція

Через російські ракетні атаки в країні виникли проблеми з електрикою, які спричинили також відсутність мобільного зв'язку та інтернету, через що українці вигадують різні способи, як залишатися в мережі й одним з таких варіантів стала американська глобальна супутникова система Starlink.

"Апостроф" пише, як замовити Starlink у Ілона Маска і скільки це буде коштувати.

Звичайним громадянам доведеться сплатити термінали зв'язку за цінами виробника компанії SpaceX.

На цей час обладнання обійдеться середньостатистичному користувачу у $599, тобто майже в 22 тисячі грн. За звичайний пакет послуг доведеться платити додатково $110 на місяць, тобто приблизно 4020 гривень. Проте до 29 грудня для українців діє пільговий пакет, у якому вся техніка коштує лише $385, тобто приблизно 14 тисяч із копійками грн, а абонплату знижено до 2 200 грн.

Читайте також: Starlink Ілона Маска підвищив тарифи для українців: скільки тепер коштує

Але наступного четверга платіж за користування інтернетом зі швидкістю до 150 Мбіт/с подорожчає до $75, тобто приблизно до 2 750 грн, а за комплект техніки, до якого входить термінал, роутер і кабель, потрібно буде викласти вже $700, що приблизно дорівнює 25 600 грн.

Як українцю придбати Starlink:

Дія 1

Зайти на офіційний сайт Starlink і в потрібному віконці вказати адресу, де запланована установка Starlink. Після цього система визначить, чи можливо це практично.

Дія 2

Потрібно заповнити форму та заплатити депозит розміром $60.

Дія 3

Виробник напише повідомлення, в якому вкаже можливість доставки обладнання на конкретну адресу.

Дія 4

Потрібно сплатити вартість обладнання та чекати на "посилку".

Доставка до "двері" або на пошту не входить до пакета передплачених послуг від Starlink, тому за неї потрібно заплатити окремо. Як правило, якщо не відбувається форс-мажорів, доставка в Україну займає від двох до трьох тижнів.

Повна інструкція з встановлення та налагодження обладнання повинна перебувати в коробці з антеною, яка вже буде "прив'язана" до персонального облікового запису покупця.

Нагадаємо, що Кабмін скасував податок на ввезення генераторів, акумуляторів і терміналів Starlink з-за кордону, через це обладнання може стати дешевшим на чверть.