RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Ворог безуспішно намагається атакувати на Донбасі та продовжує терор населення на Півдні: зведення Генштабу

305 доба повномасштабної російсько-української війни: ворог завдав 5 ракетних й 1 авіаційний удари, здійснив 90 обстрілів з РСЗВ, зокрема по цивільних об'єктах Херсона, унаслідок чого загинули мирні люди. Тим час ЗСУ продовжують відбивати атаки російських окупантів.

Про це йдеться у зведенні Генштабу на ранок 25 грудня.

Російське окупаційно-терористичне військо сконцентроване на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку.

Читайте також: Наступ ворога під Бахмутом захлинувся: на Заході назвали причину

Впродовж доби ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Лиман Перший Харківської області, Стельмахівка, Новоселівське, Площанка, Червонопопівка на Луганщині та Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Північне, Красногорівка, Веселе і Мар’їнка Донецької області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без значних змін, російські загарбники зберігають військову присутність, немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру Винторівки, Рижівки та Ворожби Сумської області.

На Слобожанському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Козача Лопань, Кудіївка, Гоптівка, Стрілеча, Красне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Нестерне, Землянки, Хатнє та Амбарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупаційне військо здійснило обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині та Новоселівське, Стельмахівка і М’ясожарівка Луганської області.

На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Діброва на Луганщині, а також Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог вів обстріли районів населених пунктів Спірне, Званівка, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Диліївка, Клебан-Бик, Озарянівка, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під вогнем були Веселе, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка, що на Донеччині.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії по позиціях наших військ неподалік Богоявленки, Вугледара, Пречистівки, Новоукраїнки, Великої Новосілки та Времівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Малинівка, Червоне, Дорожнянка, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське на Запоріжжі та Марганець і Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку російські окупанти продовжують обстрілювати, зокрема, цивільну інфраструктуру населених пунктів Червоногригорівка на Дніпропетровщині та Бургунка, Антонівка і Херсон. Постраждали мирні мешканці.

Водночас росіяни продовжують свавілля на тимчасово окупованих територій Запорізької області. Так, у Василівці окупанти ввели комендантську годину в період з 28 грудня цього року до 4 січня 2023, тобто ворог хоче, аби цілий тиждень українці не виходили з дому й не переміщувалися населеним пунктом.

"Наша авіація протягом минулої доби завдала 4 удари по районах зосередження загарбників. Підрозділи ж ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 4 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили противника, зенітний ракетний комплекс С-300 та ще 3 важливі об’єкти окупантів", - додали в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російська ДРГ зробила спробу прориву на Сумщині.