RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Наступ ворога під Бахмутом захлинувся: на Заході назвали причину

Російське окупаційно-терористичне військо сповільнило темпи наступу в районі Бахмута, а Збройні Сили України тим часом відтіснили "вагнерівців" з їхніх позицій, здійснивши контрнаступальну операцію.

Про це повідомили аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).

У грудні й листопаді російські окупанти здійснили менше наступів у районі Бахмута в порівнянні з жовтнем. Найімовірніше, це пов'язано з неможливістю підтримувати шалені темпи наступальних операцій і спробою ініціювати паузу в бойових діях.

Читайте також: Здетонувало дві кілотони снарядів: в ЗСУ розповіли про знищення складів ворога під Бахмутом

До того ж російські загарбники не мають потрібного запасу артилерійських боєприпасів, щоб підтримувати тривалі й великомасштабні наступи. Однак закінчуються не тільки боєприпаси, а й жива сила, зокрема з'являється багато повідомлень про важкі втрати найманців "Вагнера" в районі Бахмута.

"Російські війська досягли кульмінації після захоплення Лисичанська на початку липня та не змогли захопити сусідні Сіверськ на сході чи Слов’янськ на північному сході. Зацикленість російських військових на проведенні надзвичайно виснажливої кампанії для досягнення тактичних цілей захоплення Сєвєрдонецька та Лисичанська зрештою підірвала здатність російських військових досягти своєї більшої оперативної мети охопити українські сили в котлі вздовж автомагістралі E40 і зрештою просунутися до західної частини Донецької області й вийти на адміністративні кордони", - пояснили аналітики.

Безперестанні й дорогі наступи російських окупантів на Бахмут також можуть погіршити здатність країни-терористки Росії досягати довгострокових цілей на театрі бойових дій на сході України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни не зможуть захопити Бахмут лобовою атакою з декількох причин.