RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Чи будуть в Україні додаткові вихідні на новорічні свята

Українці традиційно на новорічно-різдвяні свята мали цілу серію вихідних днів. Всі звикли, що відпочинок у цей період не обмежувався одним днем, адже закон дозволяв переносити робочі дні й групувати вихідні.

"Апостроф" розповідає, як відпочиватимуть українці у 2023 році.

Читайте також: 25 грудня чи 7 січня: коли правильно святкувати Різдво та чому

Як працюватимемо та відпочиватимемо у новорічні свята

Із 2017 року Різдво в нашій країні почали святкувати двічі: за західним та східним календарем. Завдяки цьому свята починалися задовго до Нового року. Оскільки в країні діє воєнний стан, додаткових вихідних не буде, лише звичайні.

Коли стартують новорічні вихідні

Цьогоріч останній робочий день припаде на п'ятницю, 30 грудня, а 1 січня Нового року - на суботу. Раніше б спрацювало правило перенесення, та через війну відпочиватимемо лише два дні - 31 грудня та 1 січня. Після новорічних свят на роботу вийдемо 2 січня.

Різдвяні вихідні

7 січня українці святкуватимуть православне Різдво, яке теж випадає на вихідний - суботу. Тому відпочиватимемо 7 та 8 січня - як на звичайні вихідні. Робочий тиждень традиційно стартуватиме у понеділок, 9 січня.

Таким чином, новорічні свята минуть без звичного розмаху для працівників державних підприємств, а от приватні компанії можуть встановлювати графіки вихідних на власний розсуд.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли українцям святкувати Різдво та інші зимові свята.