RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Домашній інтернет буде потужнішим: 5 лайфхаків для роутера

Через нестабільну ситуацію зі світлом в Україні, внаслідок регулярних обстрілів російських окупантів, наявність інтернету вдома є, як ніколи, актуальною - існують лайфхаки, здатні покращити функціонування мережі.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, роутер, який роздає Wi-Fi, має знаходитися у центрі оселі. Лише за таких умов хвилі будуть розподілятися рівномірно, досягаючи всіх куточків будинку. Окрім цього, не потрібно розміщувати його на підлозі, краще навпаки його підвісити чи поставити на шафу, інакше значна частина хвиль піде до сусідів знизу.

Читайте також: Як замовити і скільки коштує в Україні інтернет від Starlink: покрокова інструкція

Також, обладнання варто розташовувати подалі від маршутизатора, адже це знижує потужність сигналу. Якщо маршрутизатор має дві антени, можна направити одну вертикально, а іншу горизонтально - направлені таким чином, вони найкраще передадуть сигнал. Також, варто спробувати різні положення антени роутера і дослідним шляхом визначити, яке положення є оптимальним для хорошого сигналу.

Варто зазначити, що, крім усього, існують спеціальні додатки, за допомогою яких можна відстежувати, як поширюється сигнал вдома. Встановивши такий додаток, одразу стане зрозуміло, де краще розмістити роутер і чому в деяких місцях ніколи немає інтернету.

Раніше ми писали, як налаштувати домашній інтернет і вийти на зв'язок, коли немає світла.