RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Спроби РФ та допомога Заходу для ЗСУ: Буданов розповів про хід війни взимку

На даний момент армія Росії перебуває у глухому куті й докорінних змін на її користь не очікується, навіть якщо після бойового злагодження на фронт прибудуть нові мобілізовані. Крім того, у РФ закінчуються ракети для масованих ударів по Україні.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Liga.net.

"Росія знаходиться зараз у глухому куті і єдине місце, де вона ще "намагається намагатися" наступати - це Бахмут. Особливих успіхів на цьому напрямі не мають. З серпня [росіяни] постійно кажуть, що Бахмут майже захоплений. Як бачите, вже кінець грудня", – констатував він.

Буданов додав, що РФ спробує сконцентрувати свої сили трохи на північ від Бахмута і в напрямку Запоріжжя. Однак розвідка не бачить у окупантів реальної можливості чогось досягти: попередні спроби локальних наступів були помічені заздалегідь і успіху росіяни не мали.

"Тому докорінної зміни ситуації з боку Російської Федерації зараз ми не очікуємо. Коментувати наші дії я не буду", - сказав Буданов, додавши, що змін не очікується і у разі прибуття на фронт російських мобілізованих після бойового злагодження.

Читайте також: Наступ на Україну взимку: що вирішили у Кремлі – NYT

Водночас, за його словами, Україна очікує на інтенсифікацію постачання озброєнь від союзників, що допоможе швидше звільнити Україну від російських окупантів.

"Ми багато говоримо про конкретні номенклатури та найменування озброєння, яке нам потрібне. Все це знаходиться в стадії рішення", - сказав Буданов.

Він уточнив, що, окрім тих значних обсягів озброєнь, які вже були поставлені, українське керівництво очікує, що західний світ інтенсифікує постачання озброєння. Прискорення військової допомоги допоможе швидше завдати поразки росіянам.

Як повідомляв "Апостроф", секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що Україна максимально готується до найближчих двох-трьох місяців повномасштабної війниз російськими окупантами. Саме цей час може виявитися вирішальним.