RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Вони закінчуються в принципі: Буданов розповів, на скільки залпів вистачить ракет у Росії

Кількість ракет, що залишилися в Росії на даний момент, вистачить на два-три масованих удари по Україні. У той же час, Росія не здатна поставити на бойове чергування свої нібито новітні гіперзвукові ракети "Циркон" та міжконтинентальні "Сармат".

Як сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Liga.net, Росія вже зменшила інтенсивність ракетних атак.

"Тієї кількості ракет, яка залишилася - якщо взяти суто математично їхні розрахунки - вистачить з їх інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І в принципі вони закінчаться взагалі", - зазначив Буданов.

Він наголосив, що спочатку РФ била по українській критичній інфраструктурі раз на тиждень, потім - раз на 10 днів, раз на два тижні, а зараз пауза триває ще довше.

"Цей проміжок часу обумовлений виключно однією проблемою: скоротечне скорочення ракетного арсеналу РФ. Їхня промисловість не здатна покрити ту кількість, яку вони витрачають. Незважаючи на всі їхні спроби - це нереально", - пояснив Буданов.

Читайте також: Немає жодних "червоних ліній": Буданов розповів, як Україна звільнятиме Крим

Глава ГУР додав, що росіяни бережуть ракети "Кинжал" через їхню обмежену кількість. Дається взнаки також брак комплектуючих для їх виготовлення через санкції. Хоча деякі компоненти РФ і завозить завдяки паралельному імпорту, частину, незважаючи ні на що, так і не може дістати.

"Їх всього на початок війни було, наскільки я пам'ятаю, 47 штук. За цей час вони змогли зробити кілька, поки були запчастини. Це несерйозно. Можна лякати світ тим, що маєш "Кинжал". Але коли починаєш їх реально використовувати – що далі? Можеш зробити 47 ударів. Для розуміння, "Іскандерів" використано понад 900. Що таке 47?", - каже Буданов.

Як розповідав "Апостроф", 24 грудня, в Росії раптово помер 66-річний Олександр Бузаков, який десять років тому очолив одне із найстаріших суднобудівних підприємств країни-окупанта, яке спеціалізувалося на будівництві удосконалених дизельних підводних човнів, які запускають крилаті ракети "Калібр".