RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Блекаут не зіпсує свято: як вибрати найкращі свічки для Новорічної ночі

Якщо до Нового року не буде масованих атак російських окупантів по енергетичній системі України, то українці можуть розраховувати на кілька днів безперебійного енергопостачання під час новорічних свят. Але якщо це станеться, то є кілька альтернатив для того, щоб зустріти Новий рік зі світлом.

"Апостроф" розповідає про види свічок та їх властивості, щоб можна було вибрати найкращий для себе варіант.

Читайте також: Магія грошей: новорічний ритуал, який допоможе розбагатіти

Воскова свічка

Це одна з найдавніших свічок, виготовлених тільки зі 100% натуральних матеріалів. До недоліків воскових свічок можна віднести їхню високу вартість.

Час горіння таких свічок залежить від їхнього розміру. Найменша свічка, доступна у вашій місцевій церкві, горітиме близько години.

Стеаринова свічка

Стеарін є рослинним аналогом бджолиного воску і виготовляється з рослинних олій. Найбільш поширені пальмовий та кокосовий стеарини. Перший ламається дуже легко. Кокосовий стеарин кращий, але дорожчий і рідко доступний.

Недоліком стеаринових свічок є те, що при горінні вони мають характерний запах. Тому їхнє горіння в невеликих приміщеннях не рекомендується.

Час горіння від 45 хвилин для невеликих свічок.

Парафінова свічка

Парафін є продуктом нафтопереробки. Парафін високої чистоти не має запаху та диму при горінні. Крім того, ці свічки хороші для ароматизації. Однак неякісні матеріали також виділяють дим та запахи.

Недоліки парафіну дуже значні. При горінні цей матеріал виділяє токсичний толуол та бензол. А це означає, що вам доведеться часто провітрювати приміщення. Крім того, парафін згоряє швидше, ніж віск.

Час горіння: свічки меншого розміру горять 30 хвилин, а свічки більшого розміру та товщини горять годинами.

Гелева свічка

Ці свічки створені на основі желатинізованих мінеральних олій та синтетичних вуглеводнів. Такі свічки прозорі і можуть бути наповнені різними прикрасами, від блискіток та каміння до сухоцвітів.

Мінуси – непередбачувана поведінка декоративних наповнювачів. Пластмасові елементи плавляться і пахнуть, натуральні елементи раптово спалахують. До того ж, це дуже дорогі свічки.

Час горіння: в середньому така свічка горітиме 4 години, але це залежить від її розміру.

Чайні свічки

По суті, це маленькі круглі свічки в тонкому металевому корпусі, наповнені дешевим матеріалом, переважно парафіном, і ароматизовані.

Недолік таких свічок у тому, що вони дають дуже мало світла, тому для освітлення кімнати потрібно багато. Однак цей недолік частково компенсується низькою ціною.

Час горіння Стандартні чайні лампи горять до 4 годин.

Свічкова олія

По суті, це масляна лампа - невелика ємність, наповнена олією, в яку занурений гніт. Місткістю для такої свічки може служити практично все, що не горить, від керамічних горщиків до видовбаної картоплі та апельсинових кірок. Це дуже легко можна зробити у домашніх умовах.

Недолік таких свічок у тому, що дим дуже помітний. Тому заповнити такими світильниками всю кімнату не вдасться.

Час горіння: 1 столова ложка олії горить близько 2 годин.

Раніше ми публікували найкращі ідеї для різдвяних подарунків дорослим та дітям.