RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

На Луганщині в окупантів зростає кількість дезертирів

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на вечір 27 грудня. На триста сьому добу протистояння України російські окупанти, попри значні втрати у живій силі, не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Бої за Бахмут: український військовий оцінив загрозу оточення міста

Зазначається, що через суттєві втрати особового складу на Луганщині збільшилась кількість випадків дезертирства російських військових та залишення ними поля бою. Для посилення контролю російське військове керівництво збільшило кількість патрулів для полювання на дезертирів та повернення до підрозділів.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація стабільна. Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проте ознак формування наступальних угруповань противника не зафіксовано.

Сіверський та Слобожанський напрямки: було обстріляно з артилерії та мінометів райони н. п. Мефедівка та Вовківка на Сумщині, а також Глибоке, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли райони н. п. Новомлинськ, Дворічне, Куп’янськ, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка і Коломийчиха - на Луганщині.

Лиманський напрямок: окупанти відкривали вогонь біля Площанки і Діброви на Луганщині та Ямполівки і Григорівки на Донеччині.

Бахмутський напрямок: росіяни обстріляли райони н. п. Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: відкривали вогонь по н. п. Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Новопавлівський напрямок: обстріляли райони Вугледара, Пречистівки, Времівки та Великої Новосілки на Донеччині.

Запорізький напрямок: ворог обстріляв райони Темирівки, Полтавки, Дорожнянки, Новоандріївки, Кам’янського та Плавнів.

Херсонський напрямок: росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру Антонівки Херсонської області та м. Херсон. Постраждали мирні жителі.

Українські ракетні війська та артилерія за добу уразили ворожий пункт управління, шість районів зосередження живої сили та техніки, склад боєприпасів, один важливий військовий об’єкт.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, Україна знищила близько 103 тисяч росіян, 620 - осіб за останню добу.