RU  UA

Бої за Бахмут: український військовий оцінив загрозу оточення міста

Окупанти зазнають великих втрат під Бахмутом, а оточення міста дуже малоймовірне. Українські воїни не здадуть місто.

Про це розповів командир роти батальйону "Свобода" Нацгвардії Євген Оропай в ефірі Апостроф TV.

"Я на 90% впевнений, що оточення Бахмуту неможливе. Ті бригади, які тут зібралися, ті споруди, які були тут вибудовані, ті шляхи, як ми можемо обійти, навіть якщо буде певне оперативне оточення, не дає можливості ворогу навіть підійти достатньо близько до Бахмуту, щоб взяти його в кільце. Навіть якщо вони підуть зі сторони Озарянівки та Андріївки в сторону Кліщіївки та будуть намагатися відтиснути нас через Часів Яр, у них просто не вистачить сил та засобів, щоб там закріпитися", - описав ситуацію він.

Читайте також: Схиблені на датах: армії РФ наказали до Нового року взяти весь Донбас

За словами військового, туди буде необхідно підвозити паливо, їжу – це дуже складана операція. До того ж навколо Бахмута зараз суцільне болото і техніці важко пробиратися. Тому поки земля не промерзне, вони ніяких ривків на техніці не зможуть зробити.

"Росіяни не візьмуть Бахмут до Нового року, як вони там собі уявляли. Не здамо ми Бахмут, це буде навіть важко психологічно для нас, ми тут втратили дуже багато побратимів, багато поранених, які зараз борються за життя. Ми не відійдемо ні в якому разі", - резюмував Євген Оропай.

Як повідомляв "Апостроф", аналітики Інституту вивчення війни (ISW) пояснили, чому наступ ворога під Бахмутом захлинувся.