RU  UA

Повзучий наступ: експерт оцінив шанси ЗСУ відбити Луганщину

Українські військові поволі наближаються до звільнення міста Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Якщо вдасться взяти росіян в оперативне оточення, це відріже їм шляхи перекидання підкріплення.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: На Луганщині в окупантів зростає кількість дезертирів

"Є підстави вважати, що українська армія має послідовні успіхи останніми днями. Зважаючи на все, відбувається такий повзучий наступ з метою взяти супротивника в оперативне оточення в районі Кремінної. Тобто відрізати йому шляхи сполучення, шляхи постачання та перекидання підкріплення. Це, у свою чергу, має змусити росіян задуматися, а чи варто нам помирати в такому оперативному оточенні чи все ж таки відступити. Це той процес, який іде в районі Кремінної та Сватового теж", - зауважив він.

Як зазначив експерт, у разі успішного завершення даної операції - це відкриє певні перспективи для подальшого розвитку наступів на Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

"Але є ймовірність, що росіяни там підготували додаткові оборонні рубежі, тож вважати, що після взяття Кремінної оборона росіян посиплеться на серйозну глибину, не можна. Я буду дуже здивований, якщо вони виявляться не готовими обороняться на глибших рубежах", - резюмував Давид Шарп.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення Росія втратила вже 103 770 окупантів.