RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Я народжена в Радянському Союзі": в Україні продавщиця поплатилася за російську мову у магазині

Влітку в Києві співробітниця аптеки відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою, і схожа ситуація сталася нещодавно в одному із продуктових магазинів в одному з регіонів України.

Про це повідомив львів'янин Ігор Блистів, оприлюднивши цікаве відео.

На відео продавчиня відмовилася обслуговувати покупця державною мовою, мотивуючи тим, що оскільки вона "народжена в СРСР", то їй зручно спілкуватися російською.

Читайте також: Скільки людей почали вивчати українську мову на Duolingo: неймовірна цифра

Також вона заявила, що Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", згідно з яким обслуговування споживачів суб'єктами господарювання всіх форм власності здійснюється державною мовою, нібито просто не існує.

Водночас, відповідно до цього закону, штраф за перше порушення становить від 3400 до 8500 гривень, а за повторне – від 8500 до 11900 гривень.

Пізніше вона записала відео, в якому вибачалася за те, що розмовляла російською мовою з покупцем і пообіцяла надалі з кожним клієнтом говорити українською.

У коментарях до відео користувачі різко розкритикували жінку за небажання спілкуватися державною мовою.

Нагадаємо, раніше студентка Харківського національного університету ім. Каразіна зіткнулася з булінгом та дискримінацією через своє прохання вести лекції українською мовою.