RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Дитячий табір у Криму відмовився повернути дитину до Херсона: що відомо

У тимчасово окупованому РФ українському Криму адміністрація дитячого табору відмовилася повернути 14-річну дитину додому, до міста Херсон.

Про це пише британське видання The Guardian.

Як розповіла газеті жінка, ще у жовтні вона відправила свого 14-річного сина-підлітка до дитячого табору, щоб він перебував там подалі від обстрілів.

Читайте також: В Україну повернулися ще троє депортованих до Росії дітей

Приїхати додому до Херсона з Криму він мав за два тижні, але коли місто звільнила українська армія, директорка табору заявила, що з поверненням дитини доведеться почекати.

Директор табору пояснила це рішення тим, що жінка говорила про те, що хоче, щоб її син повернувся до України, тобто мешканка Херсона не сприймала місто частиною Росії. "Ви в Росії! Ви не повинні займатися всякою дивною нісенітницею. Я не знаю, хто тепер буде з тобою розбиратися, але ти не повернешся до Херсона, це 100%. Можеш сказати спасибі мамі за це", - сказала директор оздоровчого дитячого закладу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні запустили портал з розшуку дітей, що постраждали від війни, зокрема, це стосується тих, кого примусово вивезли на територію РФ.