RU  UA

Чи може Росія вдарити по Україні у новорічну ніч: експерт озвучив прогноз

Після сьогоднішньої масованої ракетної атаки по Україні росіянам потрібно півтора-два тижні, аби поновити боєкомплект для прориву нашої протиповітряної оборони.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, єдине, що окупанти фактично можуть зробити на Новий рік - це здійснити атаку дронами-камікадзе чи зробити кілька штучних пострілів з застосуванням ракетного озброєння авіаційного або морського базування.

Читайте також: Контрнаступ уже триває, результат ми скоро отримаємо - Борислав Береза

Втім, Олександр Коваленко не виключає, що найближчими днями агресор спробує завдавати удару по Одесі та області надзвуковими протикорабельними ракетами П-800 Онікс.

"Але для того, щоб реалізувати масований удар, їм потрібно 2 тижні, щоб накопичити боєкомплект. Це їх можливості та технічна спроможність", - зазначив він.

Однак росіянам вже не вистачає ракет, які були зняті зі збереження, підкреслив військовий оглядач, додавши, що РФ виходить на можливості лише власного виробництва ракетної зброї.

"Коли вона повністю вийде на такі можливості, то і обстріли значно зменшаться", - прогнозує він, пояснивши, що має на увазі не стільки кількість ракет під час атак, оскільки агресору потрібно тримати планку прориву ППО, а будуть збільшуватися строки між ударами.

Зараз, розповів він, це півтора-два тижні, але потім буде 3 тижні, 4 тижні, півтора місяці. "І це буде грати на руку ЗСУ, оскільки ми зможемо більш ретельно готуватись до наступних ударів", - зазначив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, у Бундестазі закликали посилити допомогу для перемоги України над РФ.