RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Рекорди утилізації: чому ЗСУ почали знищувати більше живої сили, ніж техніки ворога

Збройні Сили України в листопаді й грудні встановлюють рекорди зі знищення особового складу ворога: "часткова" мобілізація росіян не дала окупаційно-терористичному війську нічого, окрім збільшення втрат через непрофесійність новомобілізованих окупантів.

Про те, чому окупанти зараз втрачають більше особового складу, ніж техніки, розповів український військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, також відомий як Злий одесит.

"Не здивуюся, якщо 16 тисяч на місяць стане середньостатистичним показником втрат російського окупаційного війська в наступні місяці, адже професійний та якісний рівень з нізвідки не візьметься, а біомаса потрібна буде ще більшою кількістю... Адже путін постійно говорить про затяжну війну. Затяжну за рахунок чого?" - написав він.

Читайте також: Потоплена "Москва" та інші досягнення ЗСУ: десять унікальних операцій у 2022 році

Водночас з кожним місяцем кількість знищених російських танків зменшується, але не тому, що ЗСУ не мають можливості для цього, а тому, що окупантських танків у зоні бойових дій стало менше. Аналогічна ситуація з артилерією: російські окупанти відчувають дефіцит у її кількості й боєприпасах.

"На сьогоднішній день кількісно пропорційна присутність арти є лише в районі Бахмута, але там росіяни мають гостру проблему з боєприпасами", - додав Коваленко.

Щодо ББМ, то відсутність штатної кількості бойових одиниць у підрозділах призводить до зменшення втрат цієї техніки.

"Тобто для затяжної війни в путіна головним ресурсом буде біомаса? Так, саме так. Не забезпечена технікою, артилерією, набоями, нічим. А затягувати війну винятково цією компонентою у сучасних умовах неможливо. Особливо з такими втратами. За жовтень, листопад та неповний грудень російські окупанти втратили 45 640 убитих", - наголосив оглядач.

Якщо говорити про поранених, то їх у рази більше. Зараз російське окупаційне військо втратило близько 50% від усіх новомобілізованих окупантів, а це значить, що до лютого "запаси" мобілізованих вичерпаються, і Путіну доведеться знову оголошувати мобілізацію, ресурс якої закінчиться ще швидше через непрофесійність і скорочення технічного забезпечення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, під Бахмутом, де Кремль поклав тисячі своїх окупантів, настає кульмінація бойових дій.