RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Окупанти зазнали величезних втрат на Запоріжжі та Херсонщині

У Генеральному штабі ЗСУ оприлюднили зведення ситуації на фронтах станом на ранок 31 грудня. На триста одинадцяту добу протистояння України російські окупанти, попри істотні втрати у живій силі, не припиняють наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Рекорди утилізації: чому ЗСУ почали знищувати більше живої сили, ніж техніки ворога

За даними Генштабу, ворог також зазнає великих втрат у Херсонській та Запорізькій області. Зокрема, було підтверджено вогневе ураження росіян 29 грудня.

Попередньо відомо, що біля населеного пункту Федорівка Каховського району ліквідовано до 200 осіб. Точне число поранених поки невідоме. Також біля Пологів та Великої Білозерки на Запоріжжі втрати сягнули 115 осіб, знищено п'ять одиниць військової техніки, зенітний ракетний комплекс, а також один склад боєприпасів.

За добу Росія завдала п'ять ракетних та 29 авіаударів. Зокрема, 26 авіаударів припали на цивільну інфраструктуру. Всі застосовані десять іранських безпілотників Шахід-136 було збито. Росіяни продовжували здійснювати обстріли з реактивних систем залпового вогню. Таких налічується за добу 80. У результаті обстрілів постраждали мирні населені пункти.

У Генштабі наголошують, що надалі існує небезпека авіаційних та ракетних ударів по Україні.

Водночас українська авіація завдала десять ударів по зосередженню живої сили противника, а також три - по позиціях зенітно-ракетних комплексів, збила безпілотник типу “Орлан-10”.

Ракетні війська ЗСУ уразили пункт управління, сім районів зосередження живої сили та військової техніки, п'ять складів боєприпасів, дві радіолокаційні станції.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація стабільна, формування наступальних угруповань не зафіксовано.

Сіверський та Слобожанський напрямки: було обстріляно з артилерії та мінометів райони н. п. Орликівка, Семенівка, Залізний Міст, Буда-Вороб’ївська на Чернігівщині; Ходине, Атинське, Запсілля, Велика Рибиця, Покровка, Рясне, Попівка на Сумщині, а також Глибоке, Мороховець, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Нестерне, Вільхуватка, Чугунівка і Зарубинка на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли райони н. п. Кам’янка, Новомлинськ, Дворічна, Вільшана, Куп’янськ, Орлянка, Курилівка, Котлярівка і Табаївка на Харківщині та Новоселівське і Стельмахівка - на Луганщині.

Лиманський напрямок: окупанти відкривали вогонь біля н. п. Площанка, Невське і Діброва Луганської області, а також Червонопопівка, Ямполівка і Торське на Донеччині.

Бахмутський напрямок: росіяни обстріляли райони н. п. Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Ягідне, Бахмут, Костянтинівка, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка, Дружба, Залізне, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: відкривали вогонь по н. п. Веселе, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Новопавлівський напрямок: обстріляли райони н. п. Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Велику Новосілку і Времівку Донецької області.

Запорізький напрямок: ворог обстріляв райони н. п. Темирівка, Полтавка, Гуляйполе, Дорожнянка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське і Степногірськ на Запоріжжі та Нікополь і Приміське на Дніпропетровщині.

Херсонський напрямок: росіяни обстріляли райони населених пунктів вздовж правого берега р. Дніпро. Постраждала цивільна інфраструктура Качкарівки, Наддніпрянського, Антонівки та м. Херсон.

"За наявною інформацією, у військових комісаріатах на тимчасово окупованій території АР Крим, сформовано списки осіб, які підлягають призову за мобілізацією у січні 2023 року", - зауважують у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військові спеціального підрозділу KRAKEN та 92 окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка взяли штурмом ще одне селище Луганської області. Йдеться про населений пункт Новоселівське Сватівського району.