RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Скільки у Росії залишилося ракет і що загрожує Україні після перемоги: Буданов дав відповіді

Росія завдала чергового масштабного ракетного удару по Україні 31 грудня і в країни-терористки ракет залишилося ще на 2-3 масованих удари по Україні. Росіяни зменшують кількість, аби тримати імітацію інтенсивності цих ракетних атак.

Як уточнив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибицький в ефірі телемарафону, найбільш дефіцитними в РФ є балістичні ракети "Іскандер", а також крилаті ракети Х-101, Х-555 та "Калібри".

"Дефіцит сьогодні є у росіян... І наші підрахунки дуже прості. Максимум, на що здатна Росія — це два-три такі потужні завдання ударів, як ось ми спостерігали останнім часом", — сказав Скибицький.

Глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону констатував, що до березня в Росії буде критична ситуація із озброєнням і поділився прогнозом, що у 2023 році на Україну чекає радість і перемога у війні з РФ. Також висока ймовірність, що в році, що розпочався, в Росії відбудеться трансфер влади.

Водночас, навіть перемога України у війні (вихід Збройних сил України на кордони станом на 1991 рік) не зможе убезпечити Україну від подальших обстрілів з боку Росії.

Читайте також: Що готує Росія у 2023 році і які ставить цілі у війні: в українській розвідці дали прогноз

"Практична площина - на початку вихід на адмінкордону 91-го року, далі вже все інше. Коли ми вийшли на межі 91-го року, можна як після закінчення Другої світової війни 9 травня відзначати, ну у нас буде якась інша дата", - сказав він.

Буданов прогнозує, що після перемоги України РФ зможе запускати кілька ракет на місяць та обстрілювати прикордонні райони. Будуть й інші виклики.

"Далі ж треба відновлювати країну, дати відповідь, що робити з людьми, які вісім років жили в окупації, що робити з тими, хто воював проти", - додав він.

Раніше "Апостроф" розповідав про 20 вирішальних битв у війні з російськими окупантами з 24 лютого.