RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія 31 грудня завдала ракетного удару по Україні: що відомо

У суботу, 31 грудня, російські окупанти знову створили загрозу для життя українців. Загалом у бік України летить близько 70 ракет. У Києві, Миколаєві та Хмельницькій області є прильоти. У Києві є поранені та загинула одна людина.

Про це повідомляє Telegram-канал, який відстежує повітряні тривоги в Україні.

Читайте також: Тисяча ракет та дронів: як українська енергетика пережила 2022 рік

На даний момент повітряна тривога оголошена по всій території України. У більшості областей превентивні відключення світла у зв'язку з ракетною загрозою.

Підлітний час на територію України 12:55 - 13:10.

Крім того, були пуски ракет типу "Калібр". Час підльоту наразі не відомий, тому українцям радять не залишати укриття.

Сумарний залп – до 70 ракет.

За попередньою інформацією, близько 12:41, у Скадовську Херсонської області повідомили про вибухи. Офіційних заяв щодо цього ще не було.

Голова Сумської ОДА керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький попередив, що російські ракети на підльоті до Сумської області.

Станом на 13:10, група ракет з Сумщини змінила напрямок на північно-західний. Прямують в сторону Конотопа Сумської області, дуже багато ракет проходять його та летять в сторону Чернігівщини.

Зараз ракети прямують у бік Київського водосховища.

Зафіксований повторний запуск ракет стратегічною авіацією. Друга хвиля. Є ризик ракетного удару по Києву.

"Жителі Київщини! Перебувайте в укриттях. Загроза ракетного обстрілу", - повідомив Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

13:23: Російські ракети прилетіли на Житомирщину. Також є ракети у Київській області. На Херсонщині працює ППО.

13:27: Вибухи у Слов‘янську та Краматорську. Багато ракет прямують в напрямку Малина.

13:32: На Київщині та Харківщині працює ППО. Над Астраханню пролетіли ракети у бік України. Запуск був з Каспійського моря. У повітряному просторі України орієнтовно 20 ракет.

13:39: Повідомляють про початок третьої хвилі ракет. В західному напрямку багато ракет. Залишається загроза ракетного удару на Житомирщині.

13:56: Є повторний запуск "Калібрів" з акваторії Чорного та Каспійського моря. Є збиття в Київський області. Група ракет заходить на столицю з боку Вишгорода.

14:03: У Києві жителі чули декілька потужних вибухів. Про це також повідомляє мер Києва Віталій Кличко. Повідомляють про збиття ракет у столиці. Є 11 виходів, але жодного прильоту. У Миколаєві, Запоріжжі та в окупованому Джанкої у Криму теж вибухи.

14:16: Один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці. Всі служби слідують на місце. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

14:20: Є прильоти у Хмельницькій області, повідомив глава ОДА (ОВА) області Сергій Гамалій. Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко відредагував допис щодо того, що Хмельницький було атаковано дронами. За уточненою інформацією, місто було атаковане ракетами

14:31: У Миколаєві голова ОВА Віталій Кім повідомив про пожежу після прильотів.

14:34: Кличко: "Також вибухи сталися в Печерському районі та Голосіївському. Є руйнування. Рятувальники і медики слідують на місця. За попередньою інформацією, в Солом’янському районі одна людина загинула. Кілька постраждалих. У Солом’янському районі медики зараз госпіталізують трьох постраждалих жінок. Рятувальники працюють на місцях вибухів".

14:50 З'явилися відеокадри, як російські кораблі, перебуваючи у морі, запускають ракети по Україні.

15:00 Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російські окупанти збираються запустити ще близько 20 ракет. Орієнтовний час підльоту – 15:15-15:30.

15:25 Внаслідок обстрілів у Києві постраждав японський журналіст. Також було пошкоджено готель "Альфа-Віта" та палац "Україна".

15:45 З Разяні вилетіли літаки Ту-95 та Ту-22.

15:59 Київська обласна військова адміністрація повідомила, що внаслідок першої хвилі російських атак загинула одна людина, ще 16 постраждали.

18:00 За даними Повітряних сил ЗСУ, було збито близько 12 ракет Х-101/Х-555 і стільки ж БПЛА "Орлан-10".

19:30 Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та росіян за підсумками року, що минає: не забув він і про масовані обстріли 31 грудня. Він назвав Росію "терористом" і заявив, що Україна ніколи не пробачить того, що сталося.

Раніше ми писали, що через регулярні обстріли критичної інфраструктури України російськими окупантами в країні запровадили планові та екстрені відключення світла – станом на 31 грудня, більшість областей України буде зі світлом.