RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Загиблих розірвало на частини, живі ходять "голі": нові подробиці про "чмобиків" у Макіївці

У Макіївці Донецької області, де 1 січня від вибуху загинуло сотні російських солдатів, перебували мобілізовані із Саратовської області. Їхні дружини розповіли подробиці обстрілу та попросили місцеву владу повідомити правду про земляків.

Про це повідомляють тамтешні пабліки.

Як повідомив губернатор Дмитро Азаров, влада уточнює число постраждалих військових під час удару у будівлю училища в ДНР. Родичам порадив звертатися у військкомати для уточнення інформації чи телефонувати у кол-центри. Глава регіону пообіцяв допомогти пораненим у лікуванні та підтримати сім'ї військових.

Як повідомили у групі мобілізованих самарців, після удару все "ротне майно було знищено, залишилося під завалами".

Деякі дружини змогли порозмовляти по телефону з чоловіками, які перебувають у Макіївці. Як розповіла одна з них, там удар був такої сили, що деяких порозривало на частини.

"Справді, там і загиблих багато. Знаю, що практично все, що вони мали, залишилося на тому місці [в будівлі училища]. Знаю тільки, що багатьох розірвало на частини настільки, що від тіл практично нічого не залишилося. Знаю, що буквально мізки з черевиків знімали", - цитують пабліки одну з дружин.

Дружина іншого мобілізованого повідомила, що поранених доправили до шпиталю, зокрема у Ростовській області.

"Мені чоловік написав кілька слів, що живий і здоровий. Дзвонили ще хлопці, голі ходять там. В тапочках, хто вижив. Нічого немає: нема ні речей, ні ліків, ні грошей, ні їжі... Жах просто", - розповіла вона.

Міноборони РФ підтвердило загибель 63 військових під час удару ЗСУ по будівлі училища в Макіївці 1 січня. Як повідомляли російські військові кореспонденти, там могли перебувати кілька сотень військових. Однак влада не уточнювала, чи дійсно там були мобілізовані.

Нагадаємо, Збройні Сили України о 00:01 1 січня 2023 року завдали удару по будівлі ПТУ-19 на вулиці Кремлівська, 48, у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині, де зібралися російські мобілізовані.