RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Знищені не лише "мобіки": окупанти бурхливо обговорюють удар по базі росіян у Макіївці

Збройні Сили України о 00:01 1 січня 2023 року завдали удару по будівлі ПТУ-19 на вулиці Кремлівська, 48, у тимчасово окупованій Макіївці на Донеччині, де російські мобілізовані зібралися, щоб відзначити зустріч Нового року, і рахунок жертв іде на сотні.

У цьому зізнався військовий злочинець Ігор Гіркін (Стрєлков).

За його словами, об'єкт, у якому розташовувався підрозділ, що складався в основному з мобілізованих громадян РФ, був знищений майже повністю внаслідок детонації боєкомплекту, складованого у тому самому будинку.

Читайте також: У російському Воронежі пролунали вибухи в районі аеродрому: відео

Була знищена також вся військова техніка, що стояла впритул до будівлі.

Гіркін зазначив, що рахунок загиблих та поранених йде на багато сотень.

У той же час, проросійські телеграм-канали впевнені, що військовослужбовців РФ "вирахували" по мобільних телефонах й РСЗВ HIMARS завдав удару по місцю великої концентрації включених апаратів.

У той же час боти одного з управлінь Адміністрації президента РФ намагаються пом'якшити удар, розганяючи версію, що це була якась "спецоперація".

Мілітарні телеграм-канали РФ вважають, що справжньою причиною загибелі мобілізованих стало рішення командирів поселити їх у легко вразливий об'єкт у зоні поразки українських РСЗВ.

Коригування удару здійснювалося за допомогою навідників з-поміж місцевих жителів, упевнені пропагандисти.

Поки що у т.зв. "ДНР" офіційно підтвердили 78 загиблих і 136 поранених, проте ще не всі вилучені з-під завалів. Загальна кількість військовослужбовців ЗС РФ у будівлі до удару оцінювалася, як мінімум, у шість сотень осіб.

У Міноборони РФ тим часом підтвердили смерть лише 63 окупантів. Натомість у відомстві Шойгу заявили, що два снаряди начебто було збито на підльоті доблесною російською ППО.

Нагадаємо, що за 800 км від кордону з Україною росіян почали вивчати правила поведінки при обстрілах.