RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Повістка - не вирок: скільки українців відправляють до армії прямо "з вулиці"

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами та дія режиму загальної мобілізації. Повістки можуть роздавати в громадських місцях, але це не означає, що кожен чоловік, який її отримав, поїде на фронт.

Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, пише "24 Канал".

Він пояснив, що видача повісток на вулицях пов'язана з тим, що Міноборони збирає та актуалізує дані про військовозобов'язаних, і це продовжуватиметься, доки всі чоловіки добровільно не почнуть приходити до ТЦК.

За словами Горбача, чоловіки практично ніколи не сповіщають територіальні центри комплектування про те, яку освіту вони здобули, куди переїхали, коли одружилися чи розлучилися, чи з'явилися у діти.

"Якби військовозобов'язані самі подавали оновлені дані до територіальних центрів, ніхто не ловив би їх на вулицях", - сказав Горбач.

Читайте також: В Україні затвердили новий порядок обліку призовників та резервістів

Водночас, він уточнив, що таким чином закликають лише 5% чоловіків, яким вручають повістки. Решта після оновлення інформації про їхню спеціальність, роботу та право на відстрочку, повертаються додому.

"Це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з'явився до територіального центру і там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому", - резюмував військовий.

Раніше "Апостроф" розповідав, кого не торкнеться мобілізація у 2023 році.