RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

ЗСУ за добу відбили 11 атак ворога: зведення Генштабу на ранок 2 січня

Йде 313-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, протягом доби 1 січня підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Озерянівка, Опитне і Красногорівка на Донеччині.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 51 авіаційний удар, зокрема застосував 44 БпЛА "Шахед-136". Всі вони були збиті підрозділами Сил оборони України. Також ворог здійснив 55 обстрілів з РСЗВ, зокрема і по дитячій лікарні міста Херсон. У Генштабі зазначили, що інформацію про нічний удар по столиці буде оголошено дещо пізніше.

Окупанти продовжують наступати на Бахмутському напрямку. На Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках - намагаються покращити своє тактичне положення. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону раніше зайнятих рубежів. На Херсонському - здійснює перегрупування військ, веде оборону та обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж лінії зіткнення.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області; Вільна Слобода, Есмань, Катеринівка і Шалигине - Сумської, та Огірцеве, Вовчанськ і Новомлинськ на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли райони понад 15 населених пунктів. Серед них - Андріївка, Куп’янськ, Кучерівка, Лиман Перший, Вільшана, Орлянське, Кислівка і Котлярівка Харківської області та Новоселівське і М’ясожарівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку обстріли зафіксовано неподалік Новоєгорівки, Площанки, Невського, Червонопопівки Луганської області та Тернів і Діброви Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів. Зокрема це - Берестове, Білогорівка, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Ступочки, Біла Гора, Костянтинівка та Диліївка на Донеччині. Також ворог завдав авіаудару біля Білогорівки.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Водяне, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку під ударами опинилися Нескучне, Времівка, Велика Новосілка та Вугледар на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку з танків, мінометів та ствольної артилерії окупанти обстрілювали райони населених пунктів Новосілка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Залізничне, Оріхів, Новоандріївка, Щербаки, Степове і Мусіївка на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Тягинки, Новотягинки, Понятівки, Дар’ївки, Садового, Станіслава та Херсона.

Читайте також: Що готує Росія у 2023 році та які ставить цілі у війні: в українській розвідці дали прогноз

Підтверджено вогневе ураження районів зосередження живої сили та техніки окупантів на тимчасово зайнятій території Запорізької області 31 грудня. В районах населених пунктів Тарасівка, Басань, Пологи, Бердянськ, Токмак втрати противника склали:

  • понад 175 поранених окупантів,
  • знищено 12 одиниць озброєння і військової техніки різного типу,
  • знищено склад боєприпасів ворога.

Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється.

Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження загарбників. Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили 5 районів зосередження живої сили та військової техніки ворога.

Як розповідав "Апостроф", Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що хоча ще місяць тому у російських окупантів виник брак боєприпасів, завдяки проведеній мобілізації Москва готує нову хвилю наступу на Україну.