RU  UA

Йдуть змагання за території: військовий розповів про головну ідею РФ на війні найближчим часом

На сьогодні у прикордонних районах Білорусі сконцентроване угруповання, але воно не є ударним і поки що удар з півночі малоймовірний. Головна ідея війни Росії - вихід на кордони Донецької і Луганської областей.

Про те, як можуть розвиватися події найближчим часом, в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер 112 бригади ТРО Андрій Ковальов.

Читайте також: Жаба проти гадюки: у Росії загострилася критика путінських генералів "партією" Пригожина

За його словами, навесні поточного року в Росії очікується снарядний голод. Уже зараз щільність вогню значно знизилася на східному напрямку, про що повідомляють українські бійці.

"Наша артилерія знищує склади, перекриває шляхи постачання. Минулого тижня бандити Вагнера критикували начальника Генштабу за відсутність снарядів. Це свідчить, що проблеми з артилерією в Росії зростають. Про це свідчить і вивезення снарядів з Білорусі. Проте обстрілів все ще достатньо на всіх без винятку ділянках фронту. Головна ідея війни Росії - вихід на кордони Донецької і Луганської областей", - зазначає пресофіцер.

Тому, ймовірно, боєприпаси з Білорусі будуть перекинуті на східний напрямок, однак російським військовим це не надто допоможе.

"Окупантам там нічого не світить. Зараз іде змагання за території. Наші підрозділи вигризають все нові ділянки фронту, зокрема перед Новим роком просунулися на сватівському напрямку на 10 км", - зауважує він.

Українські війська системно знищують склади, шляхи постачання, місця скупчення окупантів. Так діяли на Правобережжі, що примусило окупантів втікати з Херсона. Зараз аналогічна робота триває на всіх ділянках фронту. Головне, щоб не послаблювався темп підтримки з боку союзників України, адже боротьба за українські землі триває.

"Війна не закінчилася і все ще може статися. В Білгородській області є російські сили, проте навряд чи воно здатне відрізати Харків. ЗСУ провели підготовку в прикордонних районах, збудували укріплення. Скоріше йдеться про пропагандистські зусилля Росії з залякування населення Харківської області. Мобілізація в РФ не закінчувалася. Вона триває безперервно. Непідготовлених солдатів кидають в бій і вони просто гинуть. І важливо, щоб російське населення це усвідомило. На території Криму воєнкомати вже підготовані до нової хвилі мобілізації", - наголосив Андрій Ковальов.

Нагадаємо, на думку експертів, у Російській Федерації вже почалися невідворотні процеси розпаду імперії.