RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як не злякати успіх: що не можна робити на Різдво 7 січня

Після повномасштабного російського вторгнення багато українців почали відроджувати власні традиції та святкували цьогоріч Різдво 25 грудня за григоріанським календарем. Однак тим, хто не може швидко відійти від усталених дат, Православна церква дозволяє святкувати й 7 січня.

Що не варто робити на Різдво, аби не відлякати удачу розповідає "Апостроф".

Читайте також: Чому Різдво було завжди 25 грудня, і як воно стало 7 січня

Ні для кого не секрет, що в усі великі церковні свята заборонялося працювати – це стосується, як побутових справ та роботи по дому, так і сфери, що приносить прибуток. Рекомендується усе зробити заздалегідь, аби у Різдво лише насолоджуватися спілкуванням із близькими людьми та відпочинком.

Окрім цього, на Різдво не можна стригтися та купатися, особливо небезпечно ходити в лазню та приймати ванну. Подружжю не можна кохатися цього дня.

Сідаючи родиною до святкового столу необхідно спробувати кожну зі страв, що стоять на столі, а встаючи зі столу не можна залишати тарілки пустими, там повинен лежати хоч шматочок хліба.

На Різдво також не можна лаятися, лихословити, сваритися з близькими. Не дозволяється і різати домашню худобу та рибалити.

Раніше ми писали, коли правильно святкувати Різдво та чому.