RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Погода на Різдво буде гидкою: синоптик дав прогноз до кінця тижня

Зараз в Україні спостерігається аномально тепла погода, яка б'є багаторічні рекорди. Така погода збережеться на початку першого тижня нового року, але вже 7-8 січня очікується суттєве зниження температури повітря.

Про прогноз погоди в Україні до 8 січня розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Погода 3 січня, вівторок

Мінлива хмарність, без опадів, вітер західного та південно-західного напрямку, 7 – 12 м/с. Тим часом температура повітря вночі прогнозується на рівні +3…+8 °С, вдень у північній та східній частині +7…+12 °С; у центральних, південній та західних регіонах +11…+16 °С.

Читайте також: Зимова казка наближається: стало відомо, коли в Україні різко похолодає

Погода 4 січня, середа

Опадів не очікується, помірний вітер північно-західної чверті, 7 - 12 м/с, але температурне тло почне знижуватися з середи. Уночі стовпчик термометра опуститься до +1…+6 °С, вдень +3…+8 °С, у південній частині до +10 °С.

Погода 5 січня, четвер

Спостерігатимуться опади у вигляді дощу, у північних районах країни - мокрий сніг, вітер буде південно-західний із переходом на північно-західний, 7 - 12 м/с (місцями пориви до 15-20 м/с). Нічна температура становитиме 0…+5 °С, на Лівобережжі -3…+2 °С. Вдень повітря прогріється до +4...+9 °С, у південних областях +10...+12 °С.

Погода 6 січня, п'ятниця

Дощ перейде у сніг вночі, а вдень очікується переважно суха погода на всій території України. Водночас на дорогах північних та центральних областей з'явиться ожеледиця.

"Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с, у західній частині змінних напрямків, 3 - 8 м/с", - додав синоптик.

Стовпчик термометра протягом доби показуватиме -3...+2 °С, на півдні +2...+7 °С, на крайній півночі -7...-2 °С.

Погода 7-8 січня, вихідні

"У суботу черговий атлантичний циклон принесе до нашої країни опади у вигляді снігу та мокрого снігу, на півдні з дощем. У неділю погоду визначатиме антициклон скандинавського походження, тому суттєвих опадів не передбачається. Температура повітря в нічний час знизиться до -8...-3 °С у суботу та до -12...-7 °С у неділю. Денні значення температури становитимуть -7…-2 °С, у південній та західній частині близько 0 °С", - резюмував Кібальчич.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у двох областях України оголосили третій рівень небезпеки через погодні умови.