RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Росіяни зазнали величезних втрат на Херсонщині: свіже зведення Генштабу ЗСУ

314 доба повномасштабної війни: російські окупанти продовжують намагання взяти під повний контроль Донецьку й Луганську області, завдають терористичних ударів і поповнють значні втрати особового складу за рахунок мобілізованих. Тим часом ЗСУ відбивають атаки ворога, знищуючи загарбників і їхню військову техніку.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 3 січня.

Лише за минулу добу росіяни завдали 6 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснили 77 обстрілів з РСЗВ: усі 6 ракетних, а також 30 авіаційних ударів ворог завдав по цивільній інфраструктурі. До того ж окупанти застосували 27 БпЛА "Шахед-136", але їх збили Сили оборони.

Читайте також: Росія звернула наступ на Вугледар: актуальні карти бойових дій

Також впродовж доби ЗСУ відбили атаки противника в районах населених пунктів: Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Білогорівка Луганської області; Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Авдіївка, Мар’їнка Донецької області.

"Противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському напрямку. Робить спроби покращити тактичне положення на Лиманському та Авдіївському напрямках, підсилює угруповання на Новопавлівському напрямку за рахунок підрозділів перекинутих з Херсонського напрямку", - додали в Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається без змін, російське окупаційне військо зберігає військову присутність у прикордонних районах, але ознак формування наступальних угруповань немає.

На інших напрямках ворог веде оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів ЗСУ й разом з цим здійснює обстріли українських позицій та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Липівка, Єліне Чернігівської області; Волфине, Павлівка, Покровка, Майське Сумської області; а також Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Охрімівка, Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські окупанти здійснили обстріли з усього спектру артилерії районів населених пунктів Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічна, Лиман Перший, Вільшана, Куп’янськ, Кучерівка, Орлянка, Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Першотравневе Харківської області; Новоселівське, Андріївка та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної артилерії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва Луганської області а також Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни обстріляли з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Спірне, Берестове, Білогорівка, Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Костянтинівка, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів в районах населених пунктів Веселе, Бердичі, Авдіївка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області.

На Новопавлівському напрямку окупаційне військо здійснило обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Времівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Ольгівське, Зелений Гай, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське та Плавні Запорізької області; Мусіївка, Червоногригорівка Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку ворог обстрілює населені пункти вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Зеленівка, Інженерне, Молодіжне, Антонівка та Берислав Херсонської області, є постраждалі серед мирного населення.

Водночас російське окупаційно-терористичне військо продовжує зазнавати втрат: за підтвердженою інформацією, 31 грудня ЗСУ здійснили вогневе ураження живої сили та військової техніки противника в районі населеного пункту Чулаківка Херсонської області. Втрати ворога склали близько 500 військовослужбовців пораненими та загиблими. До того ж Сили оборони України завдали удару по особовому складу ворога ще й 1 січня у районі населеного пункту Федорівка Херсонської області.

"Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Протягом минулої доби наші захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та 3 розвідувальних БпЛА типу "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу здійснили вогневе ураження району зосередження живої сили та військової техніки противника, а також радіолокаційної станції ворога", - резюмували в Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про масову загибель російських окупантів у Макіївці від відмінної роботи артилерійської ракетної системи HIMARS.