RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Буданов заявив про катастрофічний стан Бахмута: як зараз виглядає місто

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловився про поточну ситуацію на Донбасі, зокрема в Бахмуті Донецької області.

Про це він розповів в інтерв'ю ICTV.

Буданов зазначив, що ситуація в Бахмуті не є катастрофічною для Сил оборони України, які утримують цей населений пункт. У той же час Бахмута як міста, де-факто, більше не існує: окупанти зробили його непридатним для життя.

Читайте також: ЗСУ не лише стримують ворога, а й ведуть контрнаступ: свіжі карти боїв

а моє розуміння, це місто як місто більше не існує. Певні райони точно відбудові не підлягають. Я не будівельник, але це місто легше робити з нуля, ніж відбудовувати. Окупанти зробили непридатним для життя ціле місто. Чергове місто", - заявив він. Буданів.

Слова голови розвідки підтверджують опубліковані у соцмережах фото та відео зруйнованого російськими окупантами Бахмута.

Фото: www.facebook.com/zelenskiy.official

Тим часом захисники Бахмута записують відеозвернення до українців, де кажуть: "Ніхто фортецю Бахмут не візьме! Бахмут - це Україна!".

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що ЗСУ навесні 2023 року планують провести серйозний наступ з метою звільнення всієї української території та остаточної військової поразки Російської Федерації.