RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У ЗСУ виникла проблема із французькими CAESAR: як її можна вирішити

Артилерійські установки CAESAR, які Україна отримала від Франції навесні 2022 року, після інтенсивної "експлуатації" на фронті вимагають капітального ремонту.

Про це, як пише видання Le Figaro, розповів міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню під час зустрічі зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

Київ отримав від Парижа 18 САУ, одна з яких після "пекельної стрілянини" повністю вийшла з ладу, ще декілька чекають технічного обслуговування.

Читайте також: "Тачка на ТрОкачку": як тероборона "воскрешає" грузовики для фронту

В багатьох випадках потрібна заміна турелей та ремонт стволів, які вже "відстріляли" свій ресурс.

Міністр оборони Франції визнав, що деякі пошкодження САУ є дуже серйозними й необхідність обслуговування стає перешкодою для ведення бойових дій.

У свою чергу очільник оборонного відомства України зазначив, що наразі в нашій країні можуть самостійно забезпечити лише поточний ремонт артустановок CAESAR після бою та ремонт середньої складності, який опанували деякі підприємства. А для капремонтів САУ потрібно транспортувати до Польщі, що займає багато часу та досить дорого.

Франція пропонує замовляти комплектуючі для техніки безпосередньо у виробників, оскільки, як повідомляється, Париж створив спеціальний фонд у 200 мільйонів євро якраз для подібних потреб. МОУ ж не проти співпраці з французькими компаніями, аби замкнути увесь цикл технічного обслуговування САУ CAESAR на території України, тим самим полегшивши ремонт військової техніки.

Нагадаємо, що США разом із Нідерландами профінансують ремонт 90 чеських танків Т-72 для України.