RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Беріть унітази і йдіть з України: Зеленський відповів Путіну на перемир'я

Президент України Володимир Зеленський відповів на пропозицію лідера країни-агресора Росії Володимира Путіна припинити вогонь 6 і 7 січня, на Різдво.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

У своєму зверненні Зеленський заявив, що лідери чотирьох країн-партнерів повністю поінформовані про українські оборонні потреби та про найближчі плани держави-терориста. Він зазначив, що Росії не вдасться приховати у тиші підготовку до нової хвилі агресії проти України та Європи.

Читайте також: Забирайтесь геть з України: у Зеленського відповіли Путіну на його "перемир'я"

Крім того, президент наголосив, що Україна отримає від Німеччини бойові машини піхоти (БМП) Marder, зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot та інші види озброєння.

"Матимемо ще одну батарею Patriot і потужну бронетехніку - це справді велика перемога для нашої держави", - заявив Зеленський.

Також президент України звернувся до громадян Росії. Він нагадав їм, що ще 15 листопада 2022 року було представлено українську формулу світу. Один із її пунктів передбачає виведення російських окупаційних військ з території України.

Проте зараз Росія хоче використати Різдвяне "перемир'я" на Донбасі, щоб уповільнити просування ЗСУ і підігнати до фронту свої свіжі сили.

"Ніяких перепочинків ви українцям не даєте. Людей катують, б'ють струмом, ґвалтують. Це триває щодня, поки ваші солдати на нашій землі. І війна закінчиться тоді, коли ваші солдати або підуть, або ми їх виженемо. Тож нехай забирають унітази – вони їм у дорозі знадобляться - і повертаються до себе. За наш кордон. Від 1991 року", - заявив Володимир Зеленський.

Раніше ми повідомляли, що Росія планує вчинити теракт на Донбасі в дні Різдва.