RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія планує теракт на Донбасі на Різдво: деталі

Існує висока ймовірність, що декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на тимчасово окупованих росіянами територіях можуть бути заміновані та підірвані в час святкової ранкової служби 7 січня під час "перемир'я".

Про це повідомила розвідувальна OSINT-спільнота InformNapalm, посилаючись на дані одразу двох джерел, наближених до бойовиків т.зв. "ДНР".

Зазначена інформація була отримана 4 та 5 січня, але волонтери намагались зібрати додаткові дані.

Читайте також: Схоже на ІПСО: експерт про "перемир'я" Путіна на Різдво

InformNapalm вважають, що публічна заява очільника Кремля Володимира Путіна щодо намірів оголосити "режим припинення вогню" може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до терористичного акту у дусі вже звичних для РФ операцій "під чужим прапором".

Після теракту плануються зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії й таким чином надати інформаційний привід для нової хвилі мобілізації.

Як вказує одне з джерел, на місцях підриву храмів в сюжетах росіяни планують зняти уламки Хаймарс, привезені з інших місць.

"У нас залишається дуже мало часу, щоб зібрати додаткові свідчення, тому ми оприлюднюємо ці неповні дані з надією, що задум рашистів буде зірваний внаслідок розголосу", - йдеться у повідомленні InformNapalm.

Спільнота не має даних про конкретні місця замінування, тому закликає всіх мирних мешканців окупованих територій утриматись від відвідування храмів, щоб не стати жертвами російської провокації.

"Святкуйте Різдво вдома з рідними і оминайте місця скупчення людей", - радять волонтери.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Джо Байден також не вірить у мирну пропозицію Володимира Путіна щодо "різдвяного перемир'я" 6−7 січня.