RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як окупанти "дотримуються перемир'я" на Різдво: відео з Бахмута

Російське окупаційне військо, попри заяви про одностороннє "припинення вогню", продовжує вести запеклі бої на Бахмутському напрямку.

Про це розповіли українські бійці з Бахмута у відео.

Читайте також: Фальшива миротворчість: що задумав Путін і до чого тут Ердоган

Військові зазначають, що Росія, як і раніше, продовжує штурмувати Бахмут.

"Сьогодні Різдво. Ми з побратимом знаходимось в центрі Бахмута. Про обіцяне "перемир’я" і зупинку вогню не йде жодної мови. Вони (російські окупанти - Ред.) "валять" (знищують - Ред.) Бахмут", - каже один військовий.

Противник відкриває вогонь з усіх видів зброї, надалі підтягує підкріплення та готовий буквально йти "по трупах".

"Ситуація в місті надтяжка. "Мордор" (Росія - Ред.) підтягнув дуже багато живої сили, в т.ч, спецпідрозділи. Вони тут "кладуть" до батальона, йдуть по трупах. На деяких ділянках вони на 10, 50 метрів пролазять до наших позицій. Артилерія, міномети, авіація, РСЗВ – все "гасять" (стріляє - Ред.). У них нема жодних моральних норм. Тому, друзі, ті хто думає, що війна закінчилась… Якщо їх тут не стримати, то вони знову підуть на Київ. Краще їх тримати тут, але ЗСУ потрібна допомога", - додав інший військовий.

Як писав раніше "Апостроф", президент України Володимир Зеленський відповів на пропозицію Путіна припинити вогонь 6 та 7 січня. Він констатував, що Росія хоче використати "перемир'я", щоб уповільнити просування ЗСУ та підтягнути свіжі сили.