RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Різдво 7 січня: що не можна робити у свято

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну багато українців почали боротися зі злом на всіх фронтах і відроджувати власні традиції. Так, вони вже відсвяткували Різдво 25 грудня за григоріанським календарем, проте тим, хто не може так швидко відійти від традицій, Православна церква дозволяє святкувати і 7 січня.

Що не варто робити на Різдво, щоб не злякати успіх, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Зігрійте теплом ваших близьких: ідеї найкращих подарунків на Різдво для дітей та всієї родини

Так, у світле свято Різдва Христового, забороняється:

  • займатися важкою фізичною працею і дрібними справами по господарству, і навіть робити що-небудь у саду, ходити полювання чи рибалку;
  • виходити з дому до світанку, виносити сміття та взагалі переїжджати;
  • купатися, як у ванній вдома, так і у лазні – проте це обов'язково потрібно зробити напередодні, щоб зустрічати Різдво чистим душею та тілом. Крім того, забороняється фарбувати та стригти волосся;
  • гадати молодим дівчатам, інакше долю свою прогадають. Але в цей день можна загадати найзаповітніше бажання. Згідно з повір'ям, воно обов'язково здійсниться.

Накриваючи на стіл, потрібно подбати про те, щоб там не було порожніх тарілок, алкоголю та киселю. Крім того, Різдво не рекомендується відзначати одному, адже це сімейне свято. При цьому, господарям забороняється залишати стіл раніше за гостей – існує думка, що якщо господар раніше за гостей залишить стіл, то бути йому весь рік неприкаяним.

Раніше ми публікували гарні привітання у віршах та прозі на Різдво.