RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Окупанти можуть підірвати дамбу у Сватовому: озвучено наслідки для України

Російські загарбники можуть підірвати дамбу Сватівського водосховища Луганської області, де Сили оборони України продовжують контрнаступальні дії. Це може суттєво сповільнити просування ЗСУ, а також значно нашкодити екології.

Про це повідомляє "Центр національного спротиву" (ЦНС).

Читайте також: Відтиснення ворога від Бахмута та оборона Сватового: актуальні карти війни в Україні

"До тимчасово окупованого Сватова прибув ворожий інженерно-саперний підрозділ аби вивчити можливість підривання дамби місцевого водосховища. Таким чином ворог розраховує сповільнити просування збройних сил України на цій ділянці фронту", - йдеться у повідомленні.

За даними ЦНС, в планах у рашистів звинуватити у цьому ЗСУ. Але навмисні руйнування інфраструктури в Україні не змінюють положення сил на фронті. Тому Центр звертає увагу, що окупанти можуть використати цей підрив, щоб депортувати місцеве населення Сватова.

Крім того, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері національного телемарафону "UAРазом" зазначив, що підрив дамби також завдасть певної екологічної шкоди. Водночас щоб підірвати її, треба все ретельно розрахувати, а також мати при собі достатню кількість вибухівки та підготовлених спеціалістів.

"Тому на це потрібен певний час. Наскільки росіяни серйозно це намагаються зробити чи також роблять інформаційні вкиди - ми будемо бачити", - пояснив він.

Раніше "Апостроф" інформував, що чеченські добровольці у лавах Сил оборони України знищують російських військовослужбовців у боях за Бахмут.