RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Відтиснення ворога від Бахмута та оборона Сватового: актуальні карти війни в Україні

Збройні Сили України провели ефективну контратаку в Бахмуті й відкинули ворога на 300 метрів, тоді як на напрямку Сватове-Кремінна українські військові продовжують наступ, відбиваючи штурми російських окупантів.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Луганщині

Читайте також: Через Маріуполь не перестрибнемо: наступ ЗСУ має чіткі завдання

Російські окупанти намагаються проводити обмежені контратаки для відновлення втрачених позицій на лінії Сватове-Кремінна. Водночас ЗСУ відбивають атаки ворога в районі Стельмахівки, що за 16 км на північний захід від Сватового.

Найзапекліші бойові дії зараз біля Червонопопівки, що на 6 км на північ від Кремінної, де російські загарбники намагаються відкинути ЗСУ з позицій біля траси Р-66, однак українська артилерія здатна блокувати всі пересування російських військ трасою.

Разом з цим ЗСУ регулярно атакують ворога в напрямку Сватове-Кремінна, проводять нічні рейди на російські позиції в районі Куземівки, виснажуючи противника.

Бойові дії в Донецькій області

ЗСУ провели успішну контратаку в Бахмуті, а російські окупанти продовжили наступальні операції навколо міста. Завдяки тактичній контратаки українські військові просунулися на 300 метрів вперед, але наразі невідомо, куди саме.

Натомість російські джерела заявляють, що окупаційне військо РФ просунулося на південь від Бахмута в районі Опитного й Курдюмівки.

Також ЗС РФ продовжили наступ на західній околиці Донецька. Зараз вони займають обмежені позиції вздовж траси Донецьк-Запоріжжя.

Бойові дії на півдні України

Росіяни продовжують діяти як ДРГ на річці Дніпро, зміцнюють позиції на лівобережжі Херсонської області. Тим часом ЗСУ завдають ударів у тил ворога, наприклад, нещодавно стало відомо про підрив складу ракет С-300 у Раденську на Херсонщині.

До того ж ЗСУ потужно вдарили по Токмаку на Запоріжжі, але Міноборони країни-терористки РФ відмовилося визнати, що окупанти використовувати лікарню в місті як військовий об'єкт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що експерти озвучили 5 сценаріїв перемоги України.