RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скільки людей планується мобілізувати у Росії взимку: розвідка озвучила цифру

Керівництво Росії під час чергової хвилі мобілізації у січні-лютому може відправити на війну в Україну ще 500 тисяч військових на додаток до 300 тисяч мобілізованих минулої осені.

Про це заявив заступник керівника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, повідомляє видання The Guardian.

Читайте також: Дефіцит "м'яса" посилюється: навіщо Кремлю збільшувати армію

Очікується, що чергову мобілізацію оголосять 15 січня, після зимових свят. Новоспечених мобілізованих кинуть на війну для низки російських наступальних операцій навесні та влітку у східних та південних областях України.

"Ми розраховуємо, що вони будуть вести наступальні дії в Донецькій і Харківській областях, а також, можливо, в Запорізькій, а оборонятися - в Херсоні і Криму. Це та кількість людей, яка їм буде потрібна для виконання такого завдання", - пояснив він.

Росії потрібно близько двох місяців, щоб зібрати військові формування. Однак, будь-який успіх противника на полі бою залежатиме якісного оснащення та підготовки.

Посадовець зауважив, що багато чого залежатиме від продовження постачання озброєння від країн Заходу в Україну для підготовки та оснащення нових резервних підрозділів.

При цьому поразка Росії на цьому етапі упродовж 6-7 наступних місяців означатиме "крах" президента РФ Володимира Путіна, додав Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, раніше Буданов розповів про нову мобілізацію в Росії.