RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

ЗСУ можуть отримати від Фінляндії танки Leopard 2: яка є умова і в чому особливість техніки

Україна отримає від Німеччини бойові машини піхоти (БМП) Marder та зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot. Крім того, голова комітету з оборони парламенту Фінляндії Антті Хакканен заговорив про можливість постачання Україні бойових танків Leopard 2.

Про це він повідомив у коментарі каналу MTV Uutis.

Він наголосив, що Фінляндія зможе поставити Україні Leopard 2, якщо це робитимуть у Європі.

"Якщо Європа почне давати танки Україні, то має бути задіяна Фінляндія. Звичайно, з нашим невеликим внеском, тому що власна обороноздатність завжди є пріоритетом для нас як прикордонної країни з Росією", - сказав Хаккінен.

За його словами, багато європейських країн мають ширші можливості щодо надання бронетехніки, ніж Фінляндія.

Зазначимо, за даними Military Balance на 2021 рік у Фінляндії у строю перебуває 100 одиниць Leopard 2A6, і ще сто Leopard 2A4 – на зберіганні.

Основна якість Leopard 2А6 – надійність. Він може вести позиційні бої та виконувати бойові завдання у тісній взаємодії з іншими військами. Танк останньої модифікації отримав модульний захист від кумулятивних снарядів, збільшену стабілізацію під час руху, та покращене компонування озброєння та розміщення боєприпасів.

Читайте також: Німці не хотіли передавати нам танки Leopard, але тепер все зміниться – Сергій Згурець

Крім того, оновлений танк обладнаний протифугасним та протимінним захистом корпусу. Екіпаж також додатково захищений капсулою, що дозволяє зберегти життя людям в екстрених ситуаціях.

Танк Leopard 2A6 має систему управління вогнем (СУО), яка дозволяє вести високоточну стрілянину в будь-який час доби, з місця та в русі, навідником або командиром танка. Надходження та обробка всіх необхідних даних для пострілу займають лише 4 секунди.

Як розповідав "Апостроф", США виділили Україні допомогу на 3 млрд доларів: що увійшло до нового пакету.