RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Після вибухів бомбардувальників поменшало: свіжі супутникові фото аеродрому "Енгельс-2"

У російських містах все частіше трапляється "бавовна". На російському аеродромі Енгельс-2 після чергових вибухів з'явилися захисні бар'єри та зменшилась кількість боєздатних літаків.

Про це повідомляють "Схеми".

Читайте також: У російському Воронежі пролунали вибухи в районі аеродрому: відео

Так, супутникові знімки Planet Labs за 7 січня 2023 року показали, що на цьому аеродромі поменшало боєздатних бомбардувальників. Загалом у Саратовській області залишилося шість літаків. Йдеться про чотири Ту-95 і два Ту-160. 6 грудня минулого року, до вибухів, цих бортів було приблизно два десятки.

Зазначимо, що саме ці літаки країна-окупант використовує для запусків ракет по українських містам.

Також супутник зафіксував, що біля злітної смуги у східній частині аеродрому Енгельс-2 окупанти поставили захисні бар'єри. Військові експерти вважають, що їх можуть використовувати для захисту від уламків від вибухових пристроїв.

2022 року після початку повномасштабної війни в Україні на цьому аеродромі в РФ сталися два вибухи. Тоді постраждали літаки окупантів та та загинули російські військовослужбовці. У Росії звинуватили Україну, але наша країна офіційно цього не визнає.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в ніч проти 26 грудня в районі льотного стратегічного аеродрому ЗС РФ "Енгельс-2" лунали вибухи та повітряна тривога.