RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Україна може отримати САУ Archer: фото, відео та переваги

Уряд Швеції обговорює відправлення колісної самохідної артилерійської установки Archer до України, яка продовжує воювати з Російською Федерацією.

Як повідомляє Aftonbladet, про це повідомив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон .

Читайте також: У ЗСУ виникла проблема з французькими CAESAR: як її можна вирішити

Під час конференції з безпеки Folk och Försvar він заявив, що це питання зараз перебуває на стадії розробки. Крістерссон, який жорстко критикував попередній уряд за те, що він не передавав Archer Києву, після того, як очолив уряд, сам не прийняв рішення надіслати Україні ці установки.

Глава уряду Швеції заявив, що передача Archer - не пріоритет з боку України. Водночас, політик з іншої шведської партії Петер Гульквіст зазначив, що Archer був предметом переговорів між міністерствами оборони України та Швеції. Зацікавленість у цій колісній самохідній артилерійській установці Archer була оголошена на офіційному рівні головою МЗС Дмитром Кулебою ще минулого літа.

Зазначимо, що САУ Archer належить до найсучасніших артсистем світу з повною автоматизацією всіх процесів, коли екіпаж зовсім не стосується снарядів, окрім під час заряджання. Це нова система 155-мм калібру зі стволом в 52 калібру, що дозволяє вести вогонь на дальності до 40-50 км. Відмінна цифровізація всіх систем дозволяє вийти на позицію відстріляти серію снарядів і покинути позицію до того, як перша розірветься на позиції ворога.

Нагадаємо, що США разом із Нідерландами профінансують ремонт 90 чеських танків Т-72 України.