RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Авіація понад 20 разів вдарила по базах і зенітних позиціях росіян: зведення Генштабу ЗСУ

Йде 321-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони наступають на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках, намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. Ворог намагається захопити Донецьку область в межах адміністративного кордону, але успіху не має.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби 9 січня росіяни завдали 8 ракетних та 31 авіаційний удар. Здійснили 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню, в тому числі по цивільній інфраструктурі міст Харків, Херсон, Краматорськ Донецької області та Очаків на Миколаївщині. Є постраждалі серед мирного населення.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка Кузьміне Луганської області та Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Побєда Донецької області.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти обстрілювали позиції наших військ та цивільних об’єктів в районах населених пунктів Бучки Чернігівської області; Старикове, Шалигіне, Волфине, Попівка, Басівка і Петрушівка Сумської області та Стрілеча, Зелене, Амбарне і Гатище на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни били по районах 22 населених пунктів. Серед них - Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку під удар потрапили райони понад 25 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку росіяни обстрілювали Авдіївку, Веселе, Невельське, Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляно Времівку, Велику Новосілку та Вугледар на Донеччині.
  • На Запорізькому напрямку росіянами обстріляно райони 21 населеного пункту. Серед них - Зелене Поле і Новопіль Донецької області та Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Щербаки і Степове на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку російських артилерійських обстрілів зазнала цивільна інфраструктура Чорнобаївки, Антонівки, Золотої Балки та Херсона.

Читайте також: Наступають по трупах "колег": росіяни розпочали новий штурм Соледара

Крім того, окупанти продовжують проводити мобілізацію місцевого населення на окупованих територіях України. У Горлівці Донецької області 6 січня було мобілізовано до 30 осіб, 4 з них - з інвалідністю. Після двох днів так званої підготовки на полігоні "Восточний" їх направили до однієї з військових частин російських окупаційних військ.

Росіяни продовжують нести великі втрати в Україні. Так, до лікарні в Новотроїцькому Херсонської області за перший тиждень 2023 року привезли близько 120 окупантів.

Українська авіація протягом поточної доби завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Наші воїни також збили 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу "Орлан".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України минулої доби уразили:

  • пункт управління,
  • 5 районів зосередження живої сили та військової техніки противника,
  • 2 позиції зенітно-ракетних комплексів окупантів.

Раніше "Апостроф" публікував свіжі зведення аналітиків ISW та карти боїв: ЗСУ продовжують просуватися в напрямку Кремінної на Луганщині, тоді як поблизу Бахмута й Соледара ініціатива штурмів належить російським окупантам - там збільшується інтенсивність бойових дій. Тим часом на півдні ворог побоюється наступу ЗСУ, будуючи оборонні укріплення.